Gyepregenerációs szisztéma

Regenerálja gyepfelületét gazdaságosan!

Gyepszellőztetés

A probléma:

 • Gyepfilc keletkezik a felületen.
 • A levegő és a vízfelvétel erősen akadályozott.
 • A betegségek ideális táptalajt találnak a filcrétegben.
 • Az átgyökeresedés mértéke csekély.

A megoldás

A nagy fordulatszámon dolgozó vékony szellőztetőkések alaposan kitisztítják a gyep tövét az elhalt növényi részektől. Ezáltal élettér keletkezik az új füvek számára. A levegő, víz és tápanyagok ismét eljutnak a gyökérzónába.

Lélegeztetés, levegőztetés

A probléma Különösen a felső néhány cm összetömörödik a szezon folyamán. Csökkenő gázcsere valamint vízzáró részek kialakulása károsak a gyepre.
A talajélőlények aktivitása erősen csökken.

A megoldás
A perforátor átfedésekkel egy sűrű lyukhálózatot készít a gyepszőnyegben mintegy 400-500 lyuk/m2 sűrűségben. A függőlegesen fel-le mozgó tüskék 6 cm mélységig hatolnak be a talajba, miközben a kiemelt dugócskákat részben összegyűjtik. A nagy munkasebesség és sűrű lyukhálózat következménye a nagy felületteljesítmény.


Homok kiszórása

A probléma
A gyephordozórétegnek lecsökken a víz és levegőáteresztő képessége. A felső réteg felszáradása túl lassan megy végbe, a felületen egy csúszós balesetveszélyes sárréteg alakul ki tartósan nedves körülmények között. A használat következtében felületi egyenlőtlenségek keletkeznek.

A megoldás
Az EUROGREEN-Portax 3000-rel a 0-2 mm szemcseméretű homok kijuttatás egy gyorsan és gazdaságosan végrehajtható ápolási folyamat. A rakodást és kiszórást egy személy egymenetben el- végzi. 20-30 m3 homok kijuttatásához fél nap elegendő. A kiszórás mennyisége fokozatnélkül 2-40 l/m2-ig szabályozható.


Talajlazítás

A probléma:
Az állandó terhelés következtében összetömörödik az egész vegetációs réteg. A víz és levegő áteresztő képesség erősen lecsökken. A gyökeresedés mélysége elsekélyesedik.


A megoldás
A Terramat intenzíven lazítja a vegetációs réteget. A horizontális és vertikális mozgást végző kések 15 cm mélységben feltörik a talajt. Ezáltal egy, a víz, levegő és gyökerek számára sok új helyet tartalmazó élettér jön létre.


A felülvetés

A probléma
Az intenzív terhelés következtében elhasználódnak a füvek. Kiritkulások, lyukak, kopasz helyek keletkeznek. Nemkívánatos füvek és gyomok telepednek le. A gyep terhelhetősége csökken.

Perforációs vetés

A megoldás
A perforációs vetéssel lehetővé válik a régi állományban egy új gyep elterjesztése/fajtaváltása. Az EUROGREEN gyepperforátor 400-500 lyukat készít négyzetméterenként, s egymenetben célzottan ezekbe a 2-3 cm mély lyukakba vet. A fiatal csíranövények a lyukak védelmében zavartalanul fejlődhetnek.
Késes felülvetés

A megoldás
A kiritkult gyepet késes felülvető célgéppel vetjük felül. 3 cm-enként hasítékot hoz létre a régi gyepben, s ebbe az előkészített magágyba veti a magvat. A magok így egy védett csírázásra alkalmas barázdába kerülnek.

Boronálás
A probléma
A használat során felületi egyenetlenségek jönnek létre. A kiszórt homokot a lyuggatás során létrehozott lyukakba kell bejuttatni, a felületi egyenetlenségeket ki kell egyenlíteni, a gilisztahalmokat szét kell boronálni.

A megoldás
A sportpálya borona segít a lyuggatás során kitermelt anyagok, a gilisztahalmok, valamint nagyobb homokmennyiség egyenletes elosztásában. Állítható kései simítják a felületet, javítják a gázcserét, mély állásban sekély gyepszellőztetést végeznek.

 

 

Szolgáltatások

 • gyepszőnyeg termesztés
 • labdarugópálya építés
 • gyepregeneráció

Legolvasottabb

 • Gyepszőnyegezés vagy füvesítés
 • Eurogreen fűmagvak
 • Eurogreen gyeptrágyák

Elérhetőségeink

 • Cím: 1141 Budapest, Öv utca 49-51..
 • Telefon: +36 -1/403-9705
 • Telefon: +36 -1/401-0001
 • Fax: +36 -1/220-6934
 • E-mail: iroda[kukac]eurogreen.hu